(Mons. Carles soler Perdigó) Recordant el nostre Concili

És ben cert que el Concili Provincial Tarraconense es va voler inspirar amb el Vaticà II i aplicar-lo fidelment en els bisbats de la Tarraconense.

Les portes i finestres que va voler obrir el papa Joan XXIII ens van fer arribar una forta alenada d’aire fresc, que ens va rejovenir i engrescar.

Però també eren ben conscients dels canvis molt notables, que s’havien produït al món, des de la clausura del Vaticà II, particularment a casa nostra. El propòsit va ser actualitzar la voluntat i el compromís d’acolliment del Vaticà II i projectar-lo íntegrament, el seu esperit i intuïcions, a la nova situació, als trenta anys de la celebració del Concili.

El nostre Concili Provincial Tarraconense podem avançar que és ben viu, perquè és ben viu el Concili Vaticà II, malgrat els atemptats que ha rebut i rep. Va ser insistent la pregària de milers i milers de cristians de tot Catalunya, durant la preparació, l’etapa diocesana de reflexió i la celebració del Concili, demanant: Esperit, què dieu a les nostres esglésies?

No s’han complert encara totes les resolucions del Concili Provincial Tarraconense, ni tot el que les 170 resolucions assenyalen i suggereixen. Queda molt per fer i hem d’aspirar sempre a més i millor. I el món, la societat que hem d’evangelitzar i servir, ens presenta nous reptes. Els principis teològics i els anhels apostòlics que conformen les resolucions conciliars del 1995 són plenament vàlids i poden ser fecunds.

El cristià ha d’aportar a la nostra societat un estil de vida sobri, solidari, amb una visió positiva del nostre poble, d’alegria que es comunica, de gratuïtat, de compromís i de participació de la vida associativa i política, i també de llibertat davant els nous ídols socials.

L’impuls i les resolucions del nostre Concili del 1995, com el Vaticà II, són presents, a l’abast, com do de l’Esperit. Han de ser, per molt temps a venir, referència obligada.

Mons. Carles Soler Perdigó
Bisbe emèrit de Girona

 

Publicat al Full Domincal conjunt de totes les diocisis amb seu a Catalunya el dia 19 de gener de 2019

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies